Wandelknooppunten

Aan de hand van de wandelknooppunten stelt u uw eigen wandeling samen. 't Patershuys ligt in de onmiddellijke nabijheid van wandelknooppunt nr. 9.

Sint-Sixtuswandelpad

Wandeling van 7 km rond de Sint-sixtusabdij. Het landschap is licht glooiend en de wandelroute maakt gebruik van kerkwegels, graspaden en landelijke wegen. Het parcours gaat door bossen, hoppevelden, akkers en weiden.

Multimovepad Sixtusbossen - De Lovie

Dit bewegwijzerde multimovepad van in totaal ongeveer 4,5 kilometer bestaat uit twee lussen. De start is in de nabijheid van de openbare parking op de hoek van de Canadaweg (Poperinge) en de Leeuwerikstraat (Vleteren). Op jullie pad ontdek je een klimpalenparcours, klim- en stappalen, een evenwichtsbalk, een duikelrek, een touwenparcours, een klimnet, … Kortom volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen. Veel van de aanwezige constructies werden gemaakt met hout afkomstig uit de Sixtusbossen of het kasteeldomein van de Lovie zelf. De lus door de Sixtusbossen doorkruist ook een speelzone. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en kampen bouwen. De lus doorheen het kasteeldomein De Lovie brengt een mooie mix van erfgoed, natuur en ravotplezier.

  • Wandelen in de omgeving van 't Patershuys
  • Wandelen in de omgeving van 't Patershuys
  • Wandelen in de omgeving van 't Patershuys